EIZO RADIFORCE RX850

31.1 tuuman ja 8 megapikselin diagnostinen värinäyttö, joka voi korvata 2 tai 3 diagnostista näyttöä. DICOM GSDF -ominaisuus on määritetty tehtaalla. Primäärinäyttö.

RadiForce RX850 korvaa tavalliset usean näytön ratkaisut tehokkaasti yhdellä kahdeksan megapikselin näytöllä. Se näyttää terävästi ja samanaikaisesti monia erilaisia kuvia, jolloin radiologisen diagnostiikan työprosesseja pystytään sujuvoittamaan ja optimoimaan. Suuri näyttö vie paljon vähemmän pöytätilaa kuin useat erilliset laitteet. Silmiä ja päätä joudutaan liikuttamaan vähemmän, jolloin näytön käyttö tuntuu aiempaa miellyttävämmältä. Musta kotelo sopii täydellisesti näytön katseluun pimeissä diagnoosihuoneissa. Se helpottaa keskittymistä kuvaan, ja näytön valkoiset reunukset antavat raikkaan ja siistin vaikutelman.

Näyttöjen laadunvalvonta

Asianmukaisen, diagnostisen näytön hankinta ei yksistään riitä laadukkaan toiminnan varmistamiseksi. Näyttöjen suorituskyy laskee ajan saatossa, joten näytöt vaativat sekä automaattisen laadunvalvonnan että myös kohteessa tapahtuvan säännöllisen laadunvalvonnan käyttäjän toimesta ja asiaan perehtyneen asiantuntijan toimesta. (AAPM, STUK, mm. Liukkonen 2010, Säteilylaki 859/20181, §30, Säteilyturvakeskuksen määräys säteilylähteiden käytönaikaisesta säteilyturvallisuudesta ja säteilylähteiden ja käyttötilojen poistamisesta käytöstä STUK S/5/20192 liitteet 2, 3, 4, 5, 12).

Uudet kansalliset suositukset ovat tulossa mahdollisesti jo tänä vuonna (2021).

Divicon Oy toimii näyttöjen laadun ja laadunvalvonnan osalta etupainotteisesti ja toimittaa aina uusimpien suositusten mukaisia näyttöjä sekä laadunvalvontapalveluja.

Katso lisää: Näyttöjen laadunvalvonta