Eläinlääkäriasema Askel Oy

RadiCal laadunvalvonnan vaikutukset eläinlääkinnässä – Case Study

Eläinlääkäriasema Askel teki syyskuussa 2020 sopimuksen Divicon Oy:n kanssa radiologian näyttöjen ylläpidosta ja etälaadunvalvonnasta.

Toimituksen kohteeksi valittiin:

  • 3 kpl MX 216 21 ”
  • 1 kpl MX 315W 31,1”
  • 1 kpl RX 440 27”
  • 1 kpl MX 242W

Laitteet korvasivat aiemmat NEC merkkiset radiologiset katselimet.
Kuvantamisketjussa oli aiemmin yksi näyttö levykuvantamisyksikössä (19”) ja kolme näyttöä 2 x 24”, 1 x 27”) radiologisessa toimipisteessä. Radiologisen toimipisteen näytöt olivat säädetty 250 lumenin kirkkaudelle.

Uudessa kokoonpanossa kuvantamisyksikkö koostui kolmesta 21” näytöstä, joista kaksi oli peilattu esikatselua varten. Radiologinen yksikkö koostuu kahden näytön kokonaisuudesta jossa 8 mp:n MX 315W on ositettu 4 + 4 mp vertailunäytöksi. Kaikkien näyttöjen kirkkaudeksi valittiin 300 lumenia.

Toimitus ja käyttöönotto tapahtui sovitusti (päivän etuajassa). Olemme kerran huomanneet näyttöjen itsetestauksen, tämä tapahtuu klo 01:00 yöllä viikoittain.  Siitä ei ole ollut toiminnalle haittaa.

Kuvan laadullisessa tarkastelussa heikkokontrastinen erottuvuus on huomattavasti parantunut. Tämä tulee esiin varsinkin suoliston vierasesinelöydöksissä ja muissa pehmytosakuvauksissa.

Uusintakuvien määrä on vähentynyt huomattavasti, kun kuvantamisyksikössä on esikatselua varten riittävän tarkat näytöt. Keuhkokuvissa erottuvuus on huomattavasti lisääntynyt.