EIZO RADIFORCE MX217

21.3 tuuman ja 2 megapikselin diagnostinen värinäyttö, jossa on DICOM-esiasetus, 240 cd / m2 tehdaskalibroitu kirkkaus ja integroitu anturi. Nämä takaavat luotettavan kuvanlaadun.

MX217 on kahden megapikselin näyttö, johon on määritetty DICOM-sävyarvot valmiiksi tehtaalla. Se näyttää radiologisten kuvien harmaasävyt kohteen vaatimusten mukaisesti. Näytössä on vaaka- ja pystysuuntainen 178 ° katselukulma. CT-kuvien kaltaiset radiologiset kuvat näkyvät kirkkaina ja selvästi erottuvin kontrastein. MX217 loistaa myös puhtailla väreillään ja valoisuudellaan DUE (Digital Uniformity Equalizer) -toiminnon ansiosta. Tällöin vivahteet ja harmaasävyt voidaan toistaa oikein koko näytössä. Näyttöä voidaan käyttää pysty- ja vaakasuunnassa.

Näyttöjen laadunvalvonta

Asianmukaisen, diagnostisen näytön hankinta ei yksistään riitä laadukkaan toiminnan varmistamiseksi. Näyttöjen suorituskyy laskee ajan saatossa, joten näytöt vaativat sekä automaattisen laadunvalvonnan että myös kohteessa tapahtuvan säännöllisen laadunvalvonnan käyttäjän toimesta ja asiaan perehtyneen asiantuntijan toimesta. (AAPM, STUK, mm. Liukkonen 2010, Säteilylaki 859/20181, §30, Säteilyturvakeskuksen määräys säteilylähteiden käytönaikaisesta säteilyturvallisuudesta ja säteilylähteiden ja käyttötilojen poistamisesta käytöstä STUK S/5/20192 liitteet 2, 3, 4, 5, 12).

Uudet kansalliset suositukset ovat tulossa mahdollisesti jo tänä vuonna (2021).

Divicon Oy toimii näyttöjen laadun ja laadunvalvonnan osalta etupainotteisesti ja toimittaa aina uusimpien suositusten mukaisia näyttöjä sekä laadunvalvontapalveluja.

Katso lisää: Näyttöjen laadunvalvonta