EIZO RADIFORCE MX243W

24.1 tuuman ja 2.3 megapikselin diagnostinen värinäyttö, jossa on DICOM-esiasetus ja sillä voidaan katsoa harmaa- ja värikuvat optimaalisesti. Sekundäärinäyttö.

EIZO RadiForce MX243W on laadukas IPS LCD -näyttö, jonka kuvasuhde on 16:10. 24 tuuman DICOM-näytön laajakuvamuoto mahdollistaa kahden kuvan tai yhden kuvan ja siihen liittyvän diagnoosin samanaikaisen katselun. Tämän ansiosta käyttäjä pystyy katselemaan kaikkea suoraan samanaikaisesti. Rasittavia paperilappuja ei tarvita, mikä säästää aikaa. Optimaalinen DICOM-näyttökäyrä on määritetty valmiiksi tuotannon aikana. Se varmistaa vääristymättömät harmaasävyt radiologisissa kuvissa. Tällöin näyttö täyttää vaatimukset laadunvalvontaohjeiden mukaisesti.

Näyttöjen laadunvalvonta

Asianmukaisen, diagnostisen näytön hankinta ei yksistään riitä laadukkaan toiminnan varmistamiseksi. Näyttöjen suorituskyy laskee ajan saatossa, joten näytöt vaativat sekä automaattisen laadunvalvonnan että myös kohteessa tapahtuvan säännöllisen laadunvalvonnan käyttäjän toimesta ja asiaan perehtyneen asiantuntijan toimesta. (AAPM, STUK, mm. Liukkonen 2010, Säteilylaki 859/20181, §30, Säteilyturvakeskuksen määräys säteilylähteiden käytönaikaisesta säteilyturvallisuudesta ja säteilylähteiden ja käyttötilojen poistamisesta käytöstä STUK S/5/20192 liitteet 2, 3, 4, 5, 12).

Uudet kansalliset suositukset ovat tulossa mahdollisesti jo tänä vuonna (2021).

Divicon Oy toimii näyttöjen laadun ja laadunvalvonnan osalta etupainotteisesti ja toimittaa aina uusimpien suositusten mukaisia näyttöjä sekä laadunvalvontapalveluja.

Katso lisää: Näyttöjen laadunvalvonta