EIZO RADIFORCE RX370

21.3 tuuman ja 3 megapikselin diagnostinen värinäyttö. DICOM-GSDF-luminanssikäyrällä varustettu RX370 on ihanteellinen radiologisten harmaasävy- ja värikuvien tarkalle esittämiselle. Primäärinäyttö.

RadiForce RX370 tarjoaa 3 megapikselin tarkkuuden ja korkean luminanssin – mikä tekee siitä täydellisen radiologisten kuvien näyttämiseen. Näyttö tarjoaa korkean kuvanlaadun, mikä on hyödyllistä harmaasävykuvien (erityisesti rintakehän ja mikrorakenteiden) sekä 3D-rekonstruoinneista tehtyjen värikuvien ja erilaisten kuvantamismenetelmien näyttämisen kannalta.

RX370 näyttö osaa valita automaattisesti kuvan oikean kirkkauskäyrän. Tämä mahdollistaa yksiväristen röntgenkuvien näyttämisen esimerkiksi DICOM-harmaasävyominaisuuksilla, kun taas muiden kuvien kirkkaus seuraa gamma-toimintoa. EIZO kutsuu tätä tekniikkaa nimellä “Hybrid Gamma”. Tämän seurauksena toistettu kuva on mahdollisimman selkeä. Näytön muotoilu ja tekniikka tarjoavat ergonomista mukavuutta sekä ainutlaatuisen kuvan tarkkuuden käytettäväksi modernissa radiologiassa.

Näyttöjen laadunvalvonta

Asianmukaisen, diagnostisen näytön hankinta ei yksistään riitä laadukkaan toiminnan varmistamiseksi. Näyttöjen suorituskyy laskee ajan saatossa, joten näytöt vaativat sekä automaattisen laadunvalvonnan että myös kohteessa tapahtuvan säännöllisen laadunvalvonnan käyttäjän toimesta ja asiaan perehtyneen asiantuntijan toimesta. (AAPM, STUK, mm. Liukkonen 2010, Säteilylaki 859/20181, §30, Säteilyturvakeskuksen määräys säteilylähteiden käytönaikaisesta säteilyturvallisuudesta ja säteilylähteiden ja käyttötilojen poistamisesta käytöstä STUK S/5/20192 liitteet 2, 3, 4, 5, 12).

Uudet kansalliset suositukset ovat tulossa mahdollisesti jo tänä vuonna (2021).

Divicon Oy toimii näyttöjen laadun ja laadunvalvonnan osalta etupainotteisesti ja toimittaa aina uusimpien suositusten mukaisia näyttöjä sekä laadunvalvontapalveluja.

Katso lisää: Näyttöjen laadunvalvonta