EIZO RADIFORCE RX270

21.3 tuuman ja 2 megapikselin diagnostinen värinäyttö. Soveltuu erinomaisesti röntgenkuvien ja leikekuvausten (TT, MRI, PET) arviointiin. DICOM GSDF -käyrän ansiosta se näyttää radiologiset kuvat tarkasti.

RX270 tarjoaa korkeaa kuvanlaatua, joka on edistyksellistä perinteisen radiologian ja tomografian aloilla, sekä 3D-kuvasegmentoinnin suorittamisessa ja eri kuvantamismenetelmillä tehtyjen kuvien yhdistämisessä. 2 megapikselin tarkkuus tarkoittaa, että radiologiset kuvat näytetään kristallinkirkkaalla laadulla. Kuvan terävyyden suhteen RX270 erottuu uudella, epätarkkuutta vähentävällä toiminnolla. Tämä varmistaa, että heijastukset ja kuvan kirkkauden haittaamat yksityiskohdat näkyvät paremmin näytöllä. Tämän seurauksena toistettu kuva on mahdollisimman selkeä. Näytön muotoilu ja tekniikka tarjoavat ergonomista mukavuutta sekä ainutlaatuisen kuvan tarkkuuden käytettäväksi modernissa radiologiassa. Näyttöä voidaan käyttää pysty- ja vaakasuunnassa.

Näyttöjen laadunvalvonta

Asianmukaisen, diagnostisen näytön hankinta ei yksistään riitä laadukkaan toiminnan varmistamiseksi. Näyttöjen suorituskyy laskee ajan saatossa, joten näytöt vaativat sekä automaattisen laadunvalvonnan että myös kohteessa tapahtuvan säännöllisen laadunvalvonnan käyttäjän toimesta ja asiaan perehtyneen asiantuntijan toimesta. (AAPM, STUK, mm. Liukkonen 2010, Säteilylaki 859/20181, §30, Säteilyturvakeskuksen määräys säteilylähteiden käytönaikaisesta säteilyturvallisuudesta ja säteilylähteiden ja käyttötilojen poistamisesta käytöstä STUK S/5/20192 liitteet 2, 3, 4, 5, 12).

Uudet kansalliset suositukset ovat tulossa mahdollisesti jo tänä vuonna (2021).

Divicon Oy toimii näyttöjen laadun ja laadunvalvonnan osalta etupainotteisesti ja toimittaa aina uusimpien suositusten mukaisia näyttöjä sekä laadunvalvontapalveluja.

Katso lisää: Näyttöjen laadunvalvonta