EIZO RADIFORCE RX560

21.3 tuuman ja 5 megapikselin diagnostinen värinäyttö. Hybridigamma PXL -toimintansa ansiosta RX560 erottaa automaattisesti pikselitasolla harmaasävy- ja värikuvat. Jokainen pikseli näytetään vaaditulla luminanssin ominaiskäyrällä. Sopii hyvin tiloihin, joihin näyttöpari sopii paremmin kuin laajakuvanäyttö. Primäärinäyttö.

Mammografiaa käytetään yhä enemmän yhdessä ultraäänen kanssa rintasyöpäseulonnoissa potilailla, joilla on suuri rintatiheys. Perusteellisemmat tarkastukset sisältävät biopsiat sekä rintojen MRI- ja CT-tutkimukset. Tämä valikoima vaihtoehtoja vaatii värinäyttöjä kuvan toistamiseksi. RadiForce RX560 on maailman ensimmäinen lääketieteellinen värimonitori, joka käyttää nestekidenäyttöä LTPS-periaatteella (matalalämpötilainen pii). Siksi se täyttää mammogrammeihin sovellettavat kirkkausvaatimukset, jotka tavallisesti saavutetaan vain harmaasävymonitorilla. Tämän näytön kirkkaus on jopa 1100 cd / m². Se toistaa korkealaatuisia kuvia erityyppisistä diagnoosimenetelmistä. Sen korkea kontrastisuhde 1500: 1 on lähellä yksiväristä näyttöä. Lisäksi se näyttää syvät mustat sävyt ilman ”pesty” -vaikutusta.

Näyttöjen laadunvalvonta

Asianmukaisen, diagnostisen näytön hankinta ei yksistään riitä laadukkaan toiminnan varmistamiseksi. Näyttöjen suorituskyy laskee ajan saatossa, joten näytöt vaativat sekä automaattisen laadunvalvonnan että myös kohteessa tapahtuvan säännöllisen laadunvalvonnan käyttäjän toimesta ja asiaan perehtyneen asiantuntijan toimesta. (AAPM, STUK, mm. Liukkonen 2010, Säteilylaki 859/20181, §30, Säteilyturvakeskuksen määräys säteilylähteiden käytönaikaisesta säteilyturvallisuudesta ja säteilylähteiden ja käyttötilojen poistamisesta käytöstä STUK S/5/20192 liitteet 2, 3, 4, 5, 12).

Uudet kansalliset suositukset ovat tulossa mahdollisesti jo tänä vuonna (2021).

Divicon Oy toimii näyttöjen laadun ja laadunvalvonnan osalta etupainotteisesti ja toimittaa aina uusimpien suositusten mukaisia näyttöjä sekä laadunvalvontapalveluja.

Katso lisää: Näyttöjen laadunvalvonta