EIZO RADIFORCE RX660

30 tuuman ja 6 megapikselin diagnostinen värinäyttö. Näytön koon ja tarkkuuden ansiosta käyttäjät voivat järjestää kuvia haluamallaan tavalla. RX660 vie myös vähemmän tilaa kuin kaksi 3 megapikselin näyttöä. Primäärinäyttö.

Kuuden megapikselinsä ansiosta RadiForce RX660 antaa käyttöön paljon tilaa, jolloin samanaikaisesti voidaan katsella useita radiologisia kuvia. Se on käytössä kätevämpi kuin ratkaisu, jossa on kaksi kolmen megapikselin näyttöä. Näytön koon ja resoluution ansiosta käyttäjät pystyvät järjestelemään kuvia entistä joustavammin haluamallaan tavalla. RX660 tekee siitä mahdollista ilman häiritsevää reunusta, jota on mahdoton välttää kahden näytön asennuksissa. Tämä yhden näytön ratkaisu vie myös vähemmän tilaa kuin kaksi näyttöä. Kapeat, mustat etureunat tekevät RX660:sta ihanteellisen hämäriin olosuhteisiin. Niiden ansiosta näyttöön on helppo keskittää katse. Näytön sivulla oleva valkoinen reuna puolestaan antaa raikkaan ja siistin vaikutelman. Reunaan integroitua etuanturia (IFS) käytetään tarkkaan kalibrointiin ja automaattiseen luminanssin valvontaan.

Näyttöjen laadunvalvonta

Asianmukaisen, diagnostisen näytön hankinta ei yksistään riitä laadukkaan toiminnan varmistamiseksi. Näyttöjen suorituskyy laskee ajan saatossa, joten näytöt vaativat sekä automaattisen laadunvalvonnan että myös kohteessa tapahtuvan säännöllisen laadunvalvonnan käyttäjän toimesta ja asiaan perehtyneen asiantuntijan toimesta. (AAPM, STUK, mm. Liukkonen 2010, Säteilylaki 859/20181, §30, Säteilyturvakeskuksen määräys säteilylähteiden käytönaikaisesta säteilyturvallisuudesta ja säteilylähteiden ja käyttötilojen poistamisesta käytöstä STUK S/5/20192 liitteet 2, 3, 4, 5, 12).

Uudet kansalliset suositukset ovat tulossa mahdollisesti jo tänä vuonna (2021).

Divicon Oy toimii näyttöjen laadun ja laadunvalvonnan osalta etupainotteisesti ja toimittaa aina uusimpien suositusten mukaisia näyttöjä sekä laadunvalvontapalveluja.

Katso lisää: Näyttöjen laadunvalvonta